Hero

Sletting av utleggsforretning

Nå kan du slette en utleggsforretning raskt og effektivt både hos Kartverket og i Løsøreregisteret hos Brønnøysundregistrene.

Med eTinglysing/Sletting av utleggsforretning kan man foreta slettinger på sekunder og spare mye tid. Løsningen automatiserer hele prosessen gjennom digital kontroll, kvalitetssikring og validering av alle elementene i verdikjeden. BankID-sertifikat benyttes for elektronisk signering.

Hvem er tjenesten laget for?

Løsningen er utviklet for profesjonelle aktører som ønsker en rask tinglysingsprosess med høy kvalitet og reduserte kostnader for virksomheten.

Tjenesten er ekstra aktuell for inkasso og offentlig innfordring.

Hvordan bruke tjenesten?

Eiendomsregisteret og Løsøreregisteret benyttes for å finne riktig dokument. Du som er bruker av eTinglysing/Sletting av utleggsforretning får mulighet for å søke frem utleggsdokumentet, som skal slettes i Grunnboken eller Løsøreregisteret, ved hjelp av ulike søkenøkler:

  • Navn
  • Fødselsdato
  • Fødselsnummer
  • Matrikkel dokumentnummer

Løsningen foretar validering – det vil si sjekker at det er riktig prosessfullmektig som «eier» dokumentet og at dette er den samme som foretar sletting.

Du kan validere at dokumentet er korrekt og at det ikke feiler ved innsending til tinglysingsmyndighetene. Det produseres omslagsark og blir signert elektronisk med kundens virksomhetssertifikat. Det er ulike løsninger for eiendom og løsøre. Du kan hente frem kvittering fra Kartverket/Brønnøysundregisteret.

Løsningen viser status på en sak:

  1. Sendt til tinglysing
  2. Under signering
  3. Signert
  4. Tinglyst
  5. Kvittering mottatt
  6. Saksreferanse mv

Tjenesten har funksjonalitet for å sende inn flere slettinger samtidig (pakket inn i en innsending). Tietoevry tilbyr en innsynsløsning for å kunne veilede og hjelpe deg som kunde.

Benytt tjenesten

Har du allerede tilgang til Sletting av utleggsforretning, finner du tjenesten her

Sletting av utleggsforretning

Få tilgang

For å få tilgang må du opprette et kundeforhold hos oss. Det er gratis å bli kunde, og du betaler kun for oppslag i tjenestene.

Bestill tilgang

Trenger du hjelp?

Har du flere spørsmål eller problemstillinger du lurer på, ta kontakt så kan vi hjelpe deg

Kontakt kundeservice